srrurohuhrende

Az orvos és a páciensek közötti kapcsolat a meddőség kezelésben

Sokan azt vallják, hogy az ember élete csak akkor lehet teljes, ha gyermekei vannak. Így azok, akik meddőségi problémákkal küzdenek, gyakran csalódott és kiábrándult emberekké válnak, mert a gyermekáldás iránti hiábavaló vágyakozás évei alatt minden hitüket elvesztik.

Nem is gondolják, hogy valójában éppen a bizakodásra lenne meg minden okuk! Az orvostudomány, ezen belül a meddőségkezelés fejlődése lehetővé tette, hogy napjainkban azoknak a pároknak is születhessen vérszerinti gyermeke, akik esetében ez akár még 1-2 évtizeddel ezelőtt is teljesen kizárt lett volna. A siker elengedhetetlen feltétele azonban, hogy az orvos és a beteg között egy meghitt, bizalomra épülő kapcsolat jöjjön létre.

A Kaáli Intézet sok szempontból nem különbözik a világ más, magas színvonalon működő lombikbébi centrumától. A nőgyógyászokon kívül több tudományág és szakma jeles képviselői, endokrinológusok, embriológusok és más szakemberek jól szervezett, összehangolt rendszerben végzik a munkájukat, és feladatuk középpontjában mindig a páciensek mint emberek állnak. Mégis, a különleges és az egyedi körülményeknek köszönhetően, az Intézet hangulata eltér a hagyományos egészségügyi intézményekben megszokottaktól. Az Intézet orvosai annak tudatában végezhetik napi munkájukat, hogy az általuk alkalmazott kezelések szinte minden esetben előbb-utóbb oda vezetnek, hogy a páciensek boldogan, a szó átvitt és valódi értelmében véve is, áldott állapotban mehetnek haza. A boldog párok látványa örömmel tölti el az Intézet munkatársait, egyúttal megsokszorozza erejüket a napi munkával járó kihívások leküzdéséhez.

A Kaáli Intézet és a páciensek közötti orvos-beteg kapcsolat lényegében lezárul a terhesség megállapításakor, bár a baba születése után az Intézet még egyszer hivatalos formában tájékozódik az újszülött és az édesanya állapotáról, a szülés körülményeiről. A kezelések során kialakult különleges emberi kapcsolat azonban továbbra is fennmarad, így az Intézet munkatársainak mindig jól esik, ha az egykori pácienseik hírt adnak magukról és felcseperedő gyermekeikről. Gyakran előfordul, és minden esetben ünnepélyes eseménynek számít, ha egy, a Kaáli Intézetben fogant kisbaba szüleivel ellátogat a kezelések egykori helyszínére.

A Kaáli Intézet épületeiben egyedi atmoszférát teremt, hogy a falakat az egykori pácienseink által küldött, mosolygó gyermekeket és az újdonsült boldog szülőket ábrázoló képek díszítik. Az utóbbiak hálás köszönő leveleiből összeállított albumokat az Intézet dolgozói nagy becsben tartják.

A Kaáli Intézet számára a legnagyobb elismerés mégis az, amikor a már ismerős párok azért jelentkeznek újból az Intézetben, hogy a már megszületett gyermeküknek kistestvére lehessen.