srrurohuhrende

Tájékoztató

Tisztelt leendő és korábbi Páciensünk!

Az egészségügyi vészhelyzet fennállása alatt mindazokban az esetekben, amikor – az ellátás sajátosságai és orvosszakmai megítélése alapján – nem szükséges a beteg személyes jelenléte, szolgáltatásaink egy részét telekommunikációs eszközök által nyújtjuk. Ezek az esetek a következők:

A fenti témában kérjük, hogy a +36-1-202-2802 telefonszámon, vagy a kaali@t-online.hu e-mail címen vegyék fel vegyünk a kapcsolatot.

Az említett előzetes kapcsolatfelvételt követően – a veszélyhelyzet által indokolt és a szakmai útmutatókban rögzített védekezési eszközök és előírások alkalmazása mellett – tudunk gondoskodni a szükséges személyes jelenlétet igénylő ellátás biztosításáról.

Intézetünk célja, hogy a járvány idején úgy tudjuk újraindítani a vizsgálatokat és kezeléseket, hogy a fertőzés rizikóját minimalizáljuk, kizárjuk. Ennek megfelelően az vizsgálatok/ kezelések eljárásrendje az alábbiak szerint alakul.

 1. Kezelés előtt telefonon, vagy e-mailben keressük egy kérdőívvel, melyben felmérjük, hogy mekkora a rizikója a fertőzöttségnek az Ön esetében. Kérjük, kattintson ide a kérdőív letöltéséhez. (DOC) (PDF)
 2. Amennyiben a rizikó kicsi, úgy Intézetünkben fogadni tudjuk. Vizitekre előzetesen időpontot kell az asszisztensekkel egyeztetni. Csak ilyen esetben van módunk Önt fogadni.
  Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy – a szigorú betegfogadási rend miatt – ha nem jelenik meg pontosan a megadott időpontban, akkor új időpontot kell kérni az általános szabályok alapján.
 3. Ha a rizikó magas (előzmények, vagy tünetek alapján) a megfelelő további vizsgálatokra irányítjuk háziorvosához és akkor tudjuk kezelését elkezdeni, ha azok eredményei negatívnak bizonyulnak.
 4. A vizsgálata napján kérjük, hogy a vizitre pontosan érkezzen és addig az Intézet bejáratánál várakozzon, amíg az asszisztensek nem szólítják.
 5. Vizsgálatok, kezeléssel kapcsolatos vizitek során az intézetbe lépéskor hőmérsékletmérés történik. Ha 37.5 C alatt van, akkor tudjuk fogadni. Ha felette, akkor háziorvosához irányítjuk.
 6. Az intézetbe lépéskor kézfertőtlenítés, majd utána maszk felvétele kötelező.
 7. A maszk Önön kell, hogy maradjon, amíg az intézetet nem hagyja el. Elmenetelkor a kijelölt gyűjtőedénybe dobja a maszkot.
 8. Vizsgálatokhoz csak Önt tudjuk az épületbe engedni. Ha hozzátartozóval érkezik, akkor neki a parkolóban kell várni. A parkolóban 1.5-2 m-es távolságot kell egymástól tartani.
 9. Az előzetes megbeszélésekre, konzultációkra tudnak személyesen jönni, vagy ha egyszerűbb, akkor változatlanul megoldhatóak telefonon keresztül. Külföldi pácienseinknek minden estben személyesen kell megjelenniük az első konzultáción a szükséges vizsgálatok miatt.2020. szeptember 1-vel változtak a Magyarországra beutazás szabályai.Azok a magyar állampolgárok, akik külföldről térnek haza, kötelező tíznapos karanténba kerülnek. Ezt lerövidíteni járványügyi hatósági engedély alapján lehet, amihez két, 5 napon belül és min. 48 óra különbséggel Magyarországon elvégzett negatív SARS-CoV-2 PCR tesztre van szükség. Ez a folyamat (tesztek + engedélyek kiállítása) 5-7 napot vesz igénybe. A schengeni zónából (+ USA, Kanada) beutazó páciensek az első tesztet elvégezhetik otthon, még az utazás előtt.
  Nem magyar állampolgárok nem utazhatnak Magyarországra. Ez alól kivétel lehet az a páciens, aki az Intézetünk igazolása alapján, a rendőrhatóságtól (a rendőrség honlapján keresztül történő ügyintézés útján, www.police.hu) beutazási engedélyt kap. Az ő esetükben is tíznapos karantén kerül elrendelésre, mely alól a fentieknek megfelelően lehet a járványügyi hatóságtól felmentést kapni.
  Intézetünkben csak a karantént előíró rendelkezés alóli felmentést tartalmazó járványügyi hatósági határozat bemutatása után tudjuk a pácienseket fogadni.
  Kérjük, hogy a tervezett utazás előtt az aktuális részletes szabályokról (408/2020(VIII.30.) Korm.rendelet) tájékozódjanak, illetve a helyi magyar konzulátussal vegyék fel a kapcsolatot, mert a rendelkezések változhatnak.
 10. A recepteket, akinél lehet, elektronikus formában fogjuk felírni.
 11. Azok a páciensek (mind a nők, mind a férfiak személyes megjelenéshez kötött vizitjeire igaz), akik SARS-CoV-2 vírussal megfertőződtek, az alábbiak szerint jöhetnek személyes megjelenéshez kötött vizitre:
  Ha a fertőzés tünetmentes volt és „csak” pozitív PCR teszttel lett igazolva, 1 hónappal a pozitív teszt után, újabb teszt nélkül jöhetnek. Ha a pozitív teszthez képest egy hónapon belül szeretnének vizitre jönni, akkor viszont ehhez negatív SARS-CoV2 PCR teszt megléte szükséges.
  Ha a fertőzés során tünetek is voltak (íz érzés, szaglás elvesztése, láz, légúti tünetek, stb.), akkor a tünetek megszűnése után 1 hónappal jöhet teszt nélkül, vagy egy hónapon belül, ha van negatív SARS-CoV-2 PCR tesztje.
  Amennyiben a közvetlen fertőzésből való felépülés után valamilyen tünet, panasz megmarad, akkor kezelést annak megfelelő belgyógyászati kivizsgálása után tudunk indítani, a sikeres terhesség kihordás érdekében.
 12. Ez az eljárásrend visszavonásig marad érvényben.
 13. Ez a működési rend nyilvánvalóan bizonyos kellemetlenségekkel jár a korábbi működésünkhöz képest, de elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságosan tudjuk Önöket ellátni a járvány ideje alatt is. Ehhez kérjük türelmüket és együttműködésüket!

Budapest, 2021. április 19.

Köszönettel:

Kaáli Intézet ügyvezetés
Dr. Kovács Péter, orvosigazgató


Tájékoztató a COVID-19 járvány idején végzett spermavizsgálathoz

Kattintson ide a tájékoztató letöltéséhez.


Sikeres lombikbébi kezelések a Kaáli Intézetben

Gondolták volna, hogy a világ egyik legkeresettebb és legnagyobb tapasztalatokkal rendelkező lombikbébi intézményrendszere éppen Magyarországon található? A világszerte elismert Kaáli Intézetet, édesapja emléke előtt tisztelegve, 1992-ben alapította Steven G. Kaáli, az Amerikai Egyesült Államokból nemrég hazatelepült magyar származású orvosprofesszor. Az Intézet lombikbébi kezeléseinek eredményeként az elmúlt 25 évben több, mint 25.000 egészséges kisbaba láthatta meg a napvilágot. A Kaáli Intézet tapasztalata és nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő eredményessége ideális megoldást jelenthet annak a több tízezer magyar párnak, akik hiába várják, hogy gyermekük természetes úton végre megfoganjon, és világra jöjjön.

A Kaáli Intézet Budapesten, Szegeden, Győrben, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett közvetlenül elérhető. Ennek az országos intézményrendszernek az eredményes működését a széleskörű hazai tapasztalatokkal rendelkező, amerikai és nyugat-európai képzéseken is részt vett orvosok és biológusok biztosítják. Az Intézet munkatársai a magas színvonalú lombikbébi kezelések végzése mellett szakmai továbbképzéseket is tartanak, tudományos kutatásokat is végeznek. Az utóbbiak eredményeiről a világ szakmai közvéleménye rendszeresen tájékozódhat a rangos nemzetközi folyóiratokban megjelent publikációkból. Fontos még megemlíteni, hogy az első magyar nyelvű, meddőséggel foglalkozó orvosi szakkönyvet is a Kaáli Intézet munkatársai írták. („A meddőség korszerű diagnosztikája és kezelése” Medicina Könyvkiadó, 2006)

A páciensek számára fontos tudnivaló, hogy a Kaáli Intézet lombikbébi kezeléseit minden biztosított pár térítésmentesen veheti igénybe, mivel az Országos Egészségbiztosítási Pénztár öt kezelést teljes mértékben finanszíroz. Emellett a betegbiztosító a kezelésekhez szükséges gyógyszereket 90 százalékban támogatja. Az Intézetben a hálapénz elfogadása tilos.

Mindezek ismeretében egyáltalán nem meglepő, hogy a magyarországi lombikbébi kezelésekre jelentkező párok ezrei a Kaáli Intézetet keresi fel. Az Intézetet egyrészt az újdonsült boldog szülők, hozzátartozók, barátok ajánlják, másrészt sok nőgyógyász és háziorvos is ide küldi a rászoruló betegeket.

Amennyiben Önök is azok közé tartoznak, akik számára szomorú teher a gyermekáldás utáni hiábavaló vágyakozás, adjanak egy esélyt, keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Kaáli Intézetet, hogy az intézmény hozzásegíthesse Önöket várva várt gyermekük megszületéséhez!